Sağlık

İMPLANT TEDAVİSİ

İmplant Tedavisi

Çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köklerine implant denir. İmplant titanyum maddesinden yapılır. Protezlere destek olur. Eksik dişlerin yerine yerleştirilebilir. Çene kemiğine diş hekimi tarafından yerleştirilen implant yaklaşık 3 ay içinde çene kemiğine tutunur. Gerçek diş kökünün yerini alır. Üzerine protez yerleştirilir. Yaşam boyu rahatlıkla kullanılabilir. Kalıcı sabit dişlere sahip olunduğundan etkili bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi sağlam diş ve diş etlerine sahip olan kişilere uygulanır. Çene kemiğinde sorun varsa bu sıkıntılar kemik cerrahisi yöntemleriyle düzeltilip sonrasında implant uygulanır. Kemik yapısının tam olarak gelişmiş olması gerektiğinden bu tedavi 18 yaşından küçüklere uygulanmaz.

Hastanın durumuna göre her operasyon 1-2 saat sürer. Sigara kullanımı, ağız ve diş sağlığına dikkat etmemek uygulanan implantın ömrünü kısaltır. Sigara içenlerde iyileşme süresi uzar. İmplant tedavisi sürerken sigara içilmemesi çene kemiğinin ve diş etlerinin sağlığı açısından önemlidir.

KİMLERE UYGULANMAZ?

Kemoterapi gören hastaların vücut direnci düşüktür. Cerrahi işlem sırasında enfeksiyon riski olduğundan implant tedavisi önerilmez. Diyabet hastalarında doku iyileşmesi yavaş olduğundan implant için riskli bir durum vardır. Kandaki şeker oranı kontrol altında tutulabilen hastalarda operasyon yapılan bölge çok küçük tutularak tedavi uygulanabilir. Kan pıhtılaşma sorunu olan hastalara implant uygulanmaz. Kalp hastası olanlarda doktoru ile görüşülerek tedaviye uygun olup olmadığına karar verilir. Hipertansiyon hastalarında kan basıncı ölçümleri yapılarak tedaviye başlanmalıdır. Çünkü kan basıncı tedavi sırasında yükselirse komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu