Çocuklarda Beslenme Sorunlarının Altında Yatan Nedenler Nelerdir? Çocukla anne arasında bir yemek yeme karın doyurma olmaktan çıkarak bir ilişki biçimi haline dönebilir.
Çocuklarda Beslenme Sorunlarının Altında Yatan Nedenler Nelerdir? Bazen anneler bebeğin doyduğunu fark etmeyerek onun acıkma miktarından ya da doyma miktarından daha çok kendi istediği kadarını yedirmeye çalışır. Dolayısıyla anne bebek arasındaki bu yemek ilişkisinin gelişimi yemeğin nasıl sunulduğuna ne zaman sunulduğuna ve anne ile bebek arasındaki iştah konusundaki anlaşmalara bağlıdır.
Çocuklarda Beslenme Sorunu
Yemek yemek çocuk için ciddi bir işitir. Karnımızı doyurmak gelişimimizi sürdürmek için yapılır. Dolayısıyla elde kaşık peşinde koşturarak televizyon karşısında ya da oyunlar yaparak yedirilmesi bir çocuğun sağlıksız olarak beslenmenin ilk adımıdır. Beslenme ile ilgili sorunlar çocuğa ilişkin bir takım biyolojik anatomik sorunlar olabilir. Ya da hastalıklar olabilir.
İkinci bir neden doğru besinlerin seçilmemesi olabilir. Bununda aslında çözümü bebeğin damak tadına uygun besinlerle çözüm olabilir. Ama asıl önemli olan bebekle anne arasında ya da bebeği besleyen kişi ile bebek arasında çocuk arasında kurulan yemek yeme ilişkisinin ne kadar sağlıklı olduğudur. Eğer çocuk fark ederse ki yemek yeme onunla değil, onu besleyen kişi ile ilgilidir. Dolayısıyla kendisinin ne istediği, ya da ne kadar yemek istediği ne zaman yemek istediği önemli değildir. Onu besleyen kişinin ne yedirmek istediği, ne kadar yedirmek istediği ve ne zaman duracağı önemlidir. O zaman bunu bir ilişki biçimi haline getirerek besleyen kişiye ilişkisini yemek yeme üzerinden kurmaya başlar.
Böylelikle yemek yediren kişinin kendi özellikleri ile ilgili bir beslenme sorunundan da bahsedilebilir. Kişinin kaygılı olması zor bir hamilelik, gebelik dönemi geçirmesi bu süreci de tetikleyebilir. Annelikle ilgili kaygılarının olması ya da kendisi ile ilgili bazı problemler yaşaması bebeğin beslenmesinde de problem olabileceğini gözler önüne serer. Aslında bu durum bebekle beslenme ilişkisini besleyen kişinin baştan kendine ilişkin nedenleridir. Bu bir sorun oluyor ise bu ilişki baştan yanlış kurulmuş olabilir.
Çocuk Yemeği Nasıl Reddeder
Yemek yeme ilişkisindeki bozukluklar çocuğa da yansır bu da çocuğun yemek yemeyi reddetmesi direnmesi şeklinde ortaya çıkabilir. Karşısındaki kişinin onun aç ya da tok olduğunu ya da ne kadar yemek istediğini anlamadan sadece besleme amacı olduğunu hissetmek çocuğun da bu konuda direnmesine ve huysuzlanmasına neden olacaktır.