Sağlık

Açık Kalp Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?

Açık Kalp Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? Açık kalp ameliyatı kalpte yaşanan sorunları gidermek açısından yapılan bir kalp ameliyatı olup bu ameliyat hakkında çokça soru sorulmaktadır. Bu yazımızda açık kalp ameliyatı nedir, nasıl yapılır? Sorusunu ele aldık.

Açık Kalp Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? Açık kalp ameliyatı özellikle ilk olarak göğüs kemiği açıldıktan sonra kalbe aniden yapılan müdahale denilmektedir. Burada daha çok kalp ve akciğerin çalışmasını devam ettirmek için kalp ve akciğerin işlevini sürdürmek açısından bir cihaza bağlanmaktadır. Bunun yanı sıra açık kalp ameliyatları ile günümüzde pek çok hastalık da tedavi olmaktadır.

Açık kalp ameliyatının en önemli yanı özellikle küçük yaşlardan tutun da ileri yaştaki hastalara kadar uygulanabilen ve uygulandığında fayda sağlayan ameliyatlar arasında yer almaktadır.

Aynı zamanda ameliyatın yapılacağına uzman hekim tarafından karar sunulmaktadır. Bundan dolayı açık kalp ameliyatı birçok açıdan fayda sağlar açık kalp ameliyatının öncesinde ise çok ayrıntılı incelemeler ve değerlendirmeler yapılır. Bu inceleme ve değerlendirmelerin tamamlanabilmesi için açık kalp ameliyatı yapılacak hasta  bu işlemin yapılacağı hastane de birkaç gün önceden hastaneye yatırılmaktadır. Açık kalp ameliyatının süresi ise hangi hastalığa ve hangi yaş grubuna yapılmasına yönelik belli bir değişiklik göstermektedir.

Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Açık kalp ameliyatı uygulamasının nasıl yapıldığını merak eden takipçilerimiz için bu başlık altında açık kalp ameliyatı nasıl yapılır konusuna değineceğiz.

  • Öncelikle hasta yatırılır ve ardından anestezi işlemi uygulanır anestezi işleminde hasta uyutulur hasta uyutulduktan sonra uzman hekim göğüz bölgenizde 8 ve 10 inç arasında yani 20,32 ile 25,4 cm bir kesi açar.
  • Ardından göğüs kemiği açıldıktan sonra kalbe ulaşır.
  • Bu sırada kalp ve akciğerler aynı zamanda bypass cihazına bağlanır. Burada Bypass cihazı, kanı ameliyatta olan kalbe taşımayı sağlar.

Kalbe gereken müdahaleler yapıldıktan sonra kalpte yer alan sorun giderilir. Bu Bypass ameliyatın riski ileri ki yaşlarda ki hastalar için büyük bir zorluk taşımaktadır. Bu işlemden sonra izlenen adımlar ise şu şekildedir;

  • Göğüs kemiği tel kullanılarak kapatılmaktadır.
  • Kemikler kapatıldıktan sonra göğüs kemiğinde yer alan deriye de dikiş atılır. Bu dikişler zamanla erimektedir.
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu